Borgerkrigen - Del 4

20 års engasjement for fred i Libanon kostet til sammen 21 nordmenn livet. Tre av dem døde i 1989. Først omkom major Tor Magnar Bruheim fra Kristiansand den 12. januar i en skyteulykke. Deretter mistet Arild Grotle fra Mjølkeråen i Bergen livet i en trafikkulykke den 13. februar.

Grotle tjenestegjorde i den norske troppen som var en del av UNIFILs mobile utrykningsstyrke (FMR), og var om bord i et pansret personellkjøretøy av type SISU da ulykken skjedde. De var i Norbatts ansvarsområde, og måtte vike for et annet kjøretøy. SISUen traff noen steiner, og gikk rundt. Grotle ble klemt under vogna, og døde av skadene. Leiren til FMR ble døpt ”Camp Grotle” for å hedre hans minne.

I november forsøkte to soldater fra SLA å trenge seg inn i landsbyen Ebel es Saqi. De norske FN-soldatene i veikontrollposten skjøt varselskudd i lufta, men SLA-soldatene kastet sjokkgranater og skjøt tilbake. De norske FN-soldatene svarte med å skyte varselskudd i bakken foran libaneserne. En rikosjett traff og drepte den ene av dem.

 

 

 

Webdesign © 2008 Andebu Web og IT